Kışın sağlıklı kalmak için sadece beslenmek değil yaşam tarzımıza da dikkat etmemiz gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay kışın nasıl beslendiğini açıkladı. İşte öneri niteliğindeki açıklamaları:
* Kış aylarında lahana, karnabahar, turp, çiğ havuç, soğan ve sarımsak yiyorum.Onlar prebiyotiktir. Prebiyotik nedir? prebiyotikler bağırsaklarımızdaki dost bakterileri besler, çoğalmasını sağlar. Probiyotik ise canlı bakteri içeren yiyeceklerdir, vücuda girmesi gerekir.
*Bazı vitaminler vücutta eksikse baktırıp doktor kontörlünde seviyelerini yükseltmek lazım. En başta D, B12 ve diğer B vitaminleri çok önemli. B12 vitamini eksikliğinde bol bol sakatat yiyeceksiniz. Onun için kemik suyu ve paça diyoruz. Ama paça çorbası unsuz olacak, bunlar vücudun direncini güçlendiriyor.
*Hastalanmamak için doğal probiyotik içeren ev yoğurdu yiyeceksiniz. Ev sirkesi kullanacaksınız, yani içinde sağlıklı canlı bakteri içerecek.
*Hamburger, hamburger değil ki en tehlikeli şey. Kalp hastalıkları, felç, kronik dejeneratif dediğimiz hastalıkların özellikle karaciğer yağlanmasının, yüzdeki sivilcelerinin sebebi trans yağlardır, hamburgerdir veya patates kızartmasıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder